Poziv za volontiranje na 6. Beogradskom festivalu cveća

Ako želiš da saznaš više o urbanoj ekologiji i naučiš kako da se aktiviraš i pomogneš da grad postane zelenije i humanije mesto za život u skladu sa prirodom pridruži se 6. Beogradskom festivalu cveća koji se održava u parku Manjež 26 i 27. septembra.

Festivаl okupljа veliki broj učesnikа i izlаgаčа koji inspirаciju nаlаze u prirodi, аfirmišu je kroz svoje stvаrаlаštvo i rаd ili se bаve njenom zаštitom. Brojni pаrtneri i učesnici BFC-а su profesionаlci iz rаzličitih oblаsti – kulture i umetnosti, аrhitekture i pejzаžne аrhitekture, ekologije i zаštite životne sredine, obrаzovаnjа, privrede, civilnog sektorа i medijа.

Volonteri u skladu sa svojim interesovanjima posle kratke obuke aktivno učestvuju u organizaciji događaja, stručnih predavanja, dečijim radionicama, postavci izložbi i ostalim aktivnostima pre, posle i za vreme manifestacije. Godine ili stručna sprema nisu ograničenje da se aktiviraš. Na BFC-u od prvog izdanja volontiraju kako mladi tako i već iskusni profesionalci a svi sa istom motivacijom i željom da ulepšaju grad i učine ga boljim za život.

Voloterske smene su tokom festivala u proseku oko 6 sati dnevno, svaki volonter posle ukupno 12 sati volontiranja stiče pravo da dobije sertifikat o volontiranju i upiše volotiranje na 6. BFC-u u svoj CV. Za sve volontere su obezbeđeni osveženje i jedan obrok po smeni. Volonteri su u obavezi da nose obeležja festivala i odgovorno obavljaju svoja zaduženja.

Beogradski festival cveća je tradicionalna gradska manifestacija koja ima podršku: Sekretarijata za životnu sredinu, Opštine Savski venac, , Kancalarije za mlade i saradnju sa udruženjima, Sekretarijata za kulturu, JKP Zelenilo Beograd, Turističke organizacije Beograda i drugih institucija i organizacija koje će učešćem i prezentacijom svojih projekata pomoći realizaciju manifestacije.

Prijave preko http://www.bfc.rs/sr/kontakt-info/prijava-za-volontere.html

Više o festivalu možete saznati na www.bfc.rs ili FB stranici festivala  https://www.facebook.com/BeogradskiFestivalCveca

Rok za prijavu je 12. 09.2015 .

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: