Preliminarna lista za brucoše: Mesto u domu samo za najbolje

Studentski centar Beograd objavio je danas preliminarnu rang listu za smeštaj brucoša, a od 2.018 prijavljenih kandidata mesto u domu dobilo je njih 968 i to 367 momaka i 601 devojka.

Studentski centar Beograd objavio je danas preliminarnu rang listu za smeštaj brucoša, a od 2.018 prijavljenih kandidata mesto u domu dobilo je njih 968 i to 367 momaka i 601 devojka.

Konkurs za predaju dokumenata za smeštaj u nekom od domova u Beogradu za brucoše završen je juče, a preliminarna rang lista već je objavljena na sajtu Studentskog centra Beograd.

Pomoćnik direktora za studentski standard Miroslav Sarić kaže da će konačna rang lista biti objavljena 23. septembra, te da do tada nezadovoljni brucoši imaju mogućnost žalbe na bodovanje, rangiranje.

On je Tanjugu rekao da je raspodela za devojke zakazana za 29. septembar, dok je za momke dan kasnije u Studentskom domu “Karaburma”.

Kako kaže poslednji među mladićima na preliminarnoj rang listi koji je dobio dom imao je prosečnu ocenu iz srednje škole 4,77, dok je među devojkama donja granica bio prosek 4,88.

“Oni koji su učestvovali na konkursu i ispunjavaju uslov, dakle prvi put su upisali prvu godinu na budžetu, ukoliko pripadaju društveno osetljivoj grupi imaju pravo da dostave dokumentaciju do 26. septembra, a posebna komisija naknadno će ih bodovati”, kaže Sarić.

Za njihovo bodovanje i rangiranje, nastavlja on, biće formirana posebna komisija sastavljena od upravnika domova i lekara, a za tu kategoriju namenjeno je do deset odsto kapaciteta u domovima u Beogradu.

Za studente ostalih godina studija predaja dokumentacije traje od 15. septembra do 31. oktobra, a u Studentskom centru Beograd na raspolaganju je 9.558 mesta za studente iz Srbije i 320 mesta za studente iz inostranstva.

Foto: ilustracija

Izvor: Tanjug

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: