Osnovana Fondacija za mlade talente

Fondacija za mlade talente grada Beograda počeće sa radom prvog januara naredne godine, a pružaće pomoć taletovanim učenicima, studentima i osobama koje se ističu u naučnom i stvaralačkom radu, odlučila je danas Skupština grada.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da su početna sredstva Fondacije 30.000 dinara, a ideja je da se obnovi zadužbinarstvo u Srbiji i Beogradu, prenosi Tanjug.

On je objasnio da će Skupština grada uz pomoć velikih kompanija ulagati novac, kako bi što veći broj učenika i studenata slabijeg materijalnog stanja ili izuzetnog talenta dobio stipendije, mogućnost da se školuje ili ode na takmičenja.

“Pozvaćemo sve kompanije koje rade na teritoriji Beograda i zamoliti ih da budu deo Fondacije, a već smo ostvarili neke kontakte”, rekao je Vesić.

On je precizirao da će nadležni učiniti sve da animiraju što veći broj kompanija da se uključe u rad Fondacije, kako bi i van budžeta bila obezbeđena sredstva za finansiranje mladih talenata.

Fondacija će pružati pomoć talentovanim učenicima i studentima slabijeg materijalnog stanja, organizovati škole mladih talenata i obrazovne kampove, davati stipendije, kredite i nagrade izuzetno talentovanim mladima do 30 godiina.

Sredstva Fondacija će se obebzeđivati iz dobrovoljnih priloga i donacija, i ona će se jednom godišnje deliti na javnom konkursu, o čijim će dobitnicima odlučivati nezavisna komisija sastavljena od uglednih javnih ličnosti.

Direktorka Fondacije će u naredne četiri godine biti master ekonomije Ana Zekavica.

Izvor: Tanjug

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: