JobFair kreira budućnost studenata

Kako pronaći stručnu praksu ili zaposlenje tokom i nakon završetka studija? Nažalost, studenti u većini slučajeva odgovor pronalaze odlaskom u inostranstvo. Kako bi doprineli smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji i umanjili „odliv mozgova”, student volonteri jedanaesti put za redom, 2. i 3. novembra, organizuju sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair15 ─ Kreiraj svoju budućnost!" u Zgradi tehničkih fakulteta.

Studentske organizacije BEST Beograd i Istek LK Beograd pokrenule su projekat sa namerom da svojim kolegama predstave mogućnost zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje uspešno posluju u našoj zemlji.

Godinama unazad Sajam predstavlja sponu između obrazovnog sistema, kompanija kao poslodavaca i studenata. Studenti sa svih univerziteta u zemlji će imati priliku da se na jednom mestu predstave poslodavcima, upoznaju sa načinom rada brojnih kompanija i saznaju više o tome koja znanja i veštine je potrebno da poseduju kako bi se zaposlili. Praksu i šansu za zaposlenje i ove godine nude kompanije Microsoft Development Centar Serbia, ALTI, Asseco, RT-RK i mnoge druge. Edukativni deo Sajma, kao i proteklih godina, obuhvata tribine, predavanja i Open Space Technology concept radionica. U okviru programa radionica predstavnici kompanija će zajedno sa učesnicima diskutovati o rešavanju trenutnih tehnoloških problema u zemlji. Interesovanje koje su student širom Srbije pokazali za JobFair doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma.

DSC_0024

Organizatori već godinama uviđaju važnost ekološkog aspekta bavljenja tehnologijom. Zajedno sa zelenim pokroviteljima, kompanijama Telenor i EMS, Sajam će i ove godine doprineti širenju ekološke svesti među mladim ljudima.

JobFair godinama unazad podržavaju Ministarstvo omladine i sporta, svi tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu i Univerziteti Republike Srbije.

Zvaničan sajt Sajma www.jobfair.rs

Zvanična Facebook stranica www.facebook.com/jobfairrs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: