Danas počeo upis brucoša na fakultete

Na fakultetima u Srbiji danas je počeo upis brucoša i trajaće do kraja nedelje, kada će se znati koliko je fakulteta u prvom upisnom roku ispunilo kvotu i koliko slobodnih mesta je ostalo za drugi upisni krug.

Pravni fakultet u Beogradu ove godine prima 1.450 studenat i to 600 budžetskih i 850 samofinansirajućih, a prijemni na tom fakultetu polagalo je 1.500 kandidata.

– Danas i sutra upisujemo budžetske studente, dok su sreda, četvrtak i petak rezervisani za samofinansirajuće. Da li smo ispunili upisnu kvotu u prvom krugu znaćemo kada se završi upis, jer se dešava da neko odustane – rekao je PR Pravnog fakulteta Dragiša Potić.

Na svim fakultetima upis budućih brucoša mora biti završen do 14. jula, a o trošku države i ove godine studiraće sličan broj studenata kao i prošle godine.

Država će na Univerzitetu u Beogradu (UB) finansirati školovanje 9.461 studenata, na Univerzitetu umetnosti 284 studenta, na Univerzitetu u Kragujevcu 2.268 studenata, Univerzitetu u Nišu 3.098 akademaca, Univerzitetu u Prištini 1.077 studenata i Novom Pazaru 620 studenata.

Pokrajinska vlast finansiraće 5.260 budžetskih studenata na Univerzitetu u Novom Sadu.

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: