ČETIRI PUTA SKUPLJE: Evo koliko će studenti morati da plaćaju smeštaj i hranu preko leta

Ko odluči da ostane u Beogradu preko leta moraće to skupo da plati!

Akademci Beogradskog univerziteta, smešteni u studentskim domovima tokom leta, uglavnom će sačuvati svoje mesto za jesenji period uz četiri puta više cene! Ipak, ukoliko odluče da leto provedu u Beogradu na menzu i tri kuvana obroka moći će da računaju tek od poslednje nedelje avgusta.

Samo 1.000 studenata od ukupno 10.000, koliko ih je smešteno u domove Studentskog centra “Beograd” isprazniće sobe prvog jula, kako bi izbegli ekonomske cene boravka tokom leta. Iskustva prethodnih godina ipak govore da većina njih u septembru ipak pokuca na vrata uprave i zatraži smeštaj do nove raspodele.

– Studenti odustanu kako bi uštedeli tokom leta, ali se najčešće jave već u septembru sa zahtevom da se ponovo usele – objašnjavaju iz službe smeštaja SC “Beograd”

– Sa druge strane, leto mnogi akademci iskoriste da zamene sobe kojima su nezadovoljni ili čak zamene dom za neki drugi koji im je bliži. Kada se vrate sa raspusta, oni koji su odustali od sobe, najčešće ne mogu da se vrate u stare.

Letnji režim biće na snazi i kada je reč o ishrani u proizvodnim studentskim restoranima, popularnim menzama. Tokom školske godine doručak, ručak i večera staju 167 dinara i tako će biti do 5. jula, dok će u menzi u studentskom domu “Patris Lumumba” i u Studentskom gradu ove cene važiti do 15. jula.

– Celo leto, do 22. avgusta dok traje letnji režim, radiće gril restoran u Studentskom gradu sa nebudžetskim cenama, pa će ručak biti 330 dinara, a večera 280 – kaže srđan Janković, pomoćnik direktora  za ishranu SC “Beograd”.

– Do početka letnjeg režima studentima će biti ponuđeni i noviteti, poput mladih krompirića, brokolija, juneće šnicle u sosu od pečuraka, a za desert, naravno, svima omiljeni sladoled.

Foto: ZoranCvetkovic, Wikimedia Commons

Izvor: SrbijaDanas

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: