BG možda domaćin Davosa za mlade

Grupa mladih kandidovala je Beograd za organizaciju "Davosa za mlade, odnosno svetskog kongresa mladih "Jedan svet mladih" (One Young World).

Tim povodom četvoročlana delegacija iz Londona doći će u prestonicu Srbije 24. avgusta.

Beograd će se tada, u “Mikser Hausu”, dva dana kasnije, predstaviti kulturno-umetničkim programom AKUD-a Lola i “speed dejtingom” sa mladim liderima u sferi kreativnih industrija, sporta i preduzetništva, najavili su organizatori, Udruženje “Jedan svet mladih Beograd”.

“Kruna dosadašnje kandidature Beograda i 1.000 sati volonterskog rada je poseta četvoročlane delegacije iz Londona od 24. do 27 avgusta”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko Beograd pobedi, samit poznat i kao “Davos za mlade” okupiće u našem gradu i državi 1.500 mladih lidera iz 190 zemalja sveta, predstavnike Fortune 500 kompanija, 200 novinara elitnih svetskih medija i 30 lidera današnjice uključujući Boba Geldofa, Kofija Anana, Arijanu Hafington, Ričarda Brensona, Džejmija Olivera, Borisa Bekera…

Do sada su, kako se navodi, projekat podržali Kabinet predsednika Vlade Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Švajcarska ambasada u Beogradu, EXIT Fondacija, Fondacija Novak Đoković, mnogobrojne kompanije i preduzetnici iz regiona…

Kandidaturu Beograda organizovala je grupa mladih iz Srbije, povratnika sa školovanja u inostranstvu, na čelu sa Milenom Milićević, postdiplomcem engleskog jezika sa Kembridža.

Izvor: Tanjug

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: