Zaplivajte sa “tropskim” prasićima na Bahamima

Tropski užitak, kristalno prozirna voda Bahama, beli pesak na prostranoj plaži, i napušteni raj na Zemlji. Plaža koja vas prosto mami da se ovde okupate i uživate, pa ipak, nikada ne biste ni posumnjali šta vreba u ovoj idili.

Na prvi pogled napušteno, ovo ostrvo je zapravo naseljeno sasvim nesvakidašnjim stanovnicima – divljim svinjama. “Big Major Cay” ostrvo na Bahamima poznatije je kao Ostrvo svinja (Pig Island).

Ova “domorodačka populacija” zapravo i voli da pozdravi i dočeka sve posetioce, čak će s vama podeliti i svoju plažu, a i zaplivati u moru. Ne može se sa sigurnošću tvrditi kako su ove divlje svinje dospele na ovo ostrvo, te postoje brojne priče kako su svinje preživele brodolom, kako su na ostrvu našle utočište nakon što su pobegle sa farme, ili da su ih tu ostavili mornari koji su nameravali na ostrvo da se vrate. U svakom slučaju, danas one vladaju ovim tropskim rajem i može se reći da uživaju u popularnosti. Turisti zasigurno neće propustiti ovu atrakciju i rado će ih nahraniti iz svojih čamaca. Samo nije na odmet biti pažljiv, jer u suprotnom mogli biste ostati bez ručka.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: