Stadion ili dnevna soba?

Dočekali smo i ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu nakon duge četiri godine od kada je na prošlom prvenstvu trijumfovala Španija. Definitivno je čudo kako fudbal može da “ujedini” ljude širom sveta u jedan opšteljudski fenomen zvani “fudbalska groznica”.

Milioni onih koji nisu imali sreće i mogućnosti da uživo prate takmičenje najboljih fudbalskih reprezentacija na svetu, čine to najčešće iz svojih dnevnih soba. A naravno interesantnije je kada se okupe i drugari pa se zajedno navija i bodri reprezentacija za koju se navija. “Nus pojave” ovog vida praćenja prvenstva je što oni ukućani, najčešće ženskog pola, koje fudbal ne interesuje trpe na neki način.

Zato su nemci smislili fenomenalnu stvar. Stadion fudbalskog kluba FC Union Berlin, Stadion An der Alten Forsterei, za vreme Svetskog prvenstva je transformiran u ogromnu dnevnu sobu. Teren je prekriven sa 750 kauča koje su doneli fanovi, stočićima i lampama. Kapacitet ove “dnevne sobe” je 12.000 ljudi, a utakmice se prate preko ogromnog televizora od 700 inča sa sve saraund sistemom ozvučenja. Ulaz se ne plaća, a mesta se dobijaju tako što se prijavite i ako imate sreće izvuku vas na nekom vidu lutrije. Organizatori su mislili na sve tako da će u slučaju kiše svaki kauč biti pokriven. Možete li da zamislite bolji način i atmosferu od ove osim ako niste sada baš u Brazilu?

Mi bismo im se svakako pridružili, ali ko zna možda još uvek nije kasno da se i kod nas organizuje nešto tako. Stadione imamo, kauče ćemo naći, samo nam još treba dobro raspoloženje i timski duh. Pa šta, ako i ne učestvujemo na Svetskom prvenstvu, navijaćemo za dobar fudbal i što više golova.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: