Povratnici putevima Srbije i Makedonije

Informišite se o studiranju u inostranstvu kroz iskustva dvaju organizacija i njihovog zajedničkog rada.

U ovo doba godine mnogi studenti se intenzivno pripremaju za nastavak studija u inostranstvu. Organizacija srpskih studenata u inostranstvu i PEXIM fondacija pozivaju Vas na tribine nazvane ,,Povratnici putevima Srbije i Makedonije”koje ćese održati u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Skoplju od 22-27. oktobra 2015. godine. Na tribinama će svi zainteresovani moći da se informišu o smislu odlaska na usavršavanje u inostranstvo i o stipendijama, a poseban akcenat će biti stavljen na studiranje u Velikoj Britaniji i iskustva sa projekta ,,Partnerstvo ka mladima u Velikoj Britaniji’’.

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) postoji već 18 godina kao međunarodno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne studentima koji žele danastave usavršavanje u inostranstvu, da okupi studente koji žele da sarađuju međunarodno ida pomogne povratnicima u Srbiju po završetku školovanja. OSSI je najaktivniji u deset zemalja sveta, a pre dolaska na neku od tribina možete se informisati o studiranju u tim zemljama putem OSSI brošure. PEXIM fondacija u saradnji sa kembridžskim fondom dodeljuje stipendije za srpske i makedonske studente na master programima od 2010. godine. Do sada je stipendirano 20 studenata u iznosu od 680.000 funti sa ciljem da stipendisti po povratku u zemlju stave svoja znanja poslodavcima na raspolaganje, čime se stvara bolja klima za povratak mladih ljudi koji žele da doprinesu ekonomskom razvoju Srbije.

Pored tribina o studiranju u inostranstvu, na kraju svake od njih biće predstavljena jedna od velikih inicijativa mladih koji su se vratili u Srbiju ili rade međunarodno na unapređenju života mladih u njoj:

  • NIŠ petak 23. Oktobra 15-16 sati Velika sala zgrade Univerziteta u Nišu, adresa: Univerzitetski trg 2

Studiranje u inostranstvu, vraćanje talenata i njihov novi rad sa znanjem i iskustvom stečenim u inostranstvu. Veliki uspeh tima povratnika – konferencija u Srbiji: ,,Jedan svet mladih u kreativnim tehnologijama”.

  • NOVI SAD subota 24. oktobra 11-12.30 sati Novosadska novinarska škola, Daničićeva 3 (obavezna prijava na contactus@peximfoundation.org zbog ograničenog broja mesta)

Studirajte u inostranstvu uz pomoć PEXIM fondacije i OSSI. Podržimo kandidaturu Novog Sada za omladinsku prestonicu mladih u poslednjih mesec dana do odluke

  • SKOPLJE utorak 27. oktobra 11-12.30 sati Univerzitet Ćirilo i Metodije, Ruđera Boškovića 16

PEXIM fondacija – Od začetka do međunrodne saradnje: na raspolaganju makedonskim i srpskim studentima već 5 godina

  • BEOGRAD četvrtak 29. oktobra 19-20 sati Inforum Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda

Kako možete studirati u inostranstvu uz pomoć OSSI i PEXIM fondacije. Uloga kancelarije OSSI za studente u Srbiji.

Ulaz je slobodan za zainteresovane studente svih fakulteta i univerziteta, koji razmišljaju o apliciranju na Univerzitet u Kembridžu i druge fakultete u Velikoj Britaniji na osnovne, master i doktorske studije.Predavanja se organizujukao završna aktivnost u projektu Partnerstvo ka mladima u Velikoj Britaniji koji sprovodi Organizacija sprskih studenata u inostrantvu sa PEXIM fondacijom uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: