Nova linija u Beogradu – Linija kulture – Provozajte se kulturno!

Promocija projekta „Linija kulture“, tramvaja dobrih vibracija, koja je održana ispred Crkve svetog Marka, ima za cilj ima da se sadržaji institucija kulture i kulturne aktivnosti svih gradskih opština predstave na nov način i približe građanima.

Start novog eksploatacionog veka poklona švajcarskih prijatelja obeležen je izuzetno bogatim i raznolikim kulturnim sadržajem u kome su učestvovali igrači grupe „Una Saga Serbica“, kao i dečiji hor „Čarolija“. Deo programa realizovan je i tokom prve vožnje na „Liniji kulture“.

– Ovo je pre svega tramvaj mašte i u njemu ćemo moći da uradimo sve što nam padne napamet. Ideja je realizovana bez i jednog uloženog dinara – kazao je direktor GSP-a Željko Milković.

Ovaj projekat predstavlja novu platformu umetnosti i kulture i rezultat je saradnje Sekretarijata za kulturu grada Beograda, UK „Vuk Stefanović Karadžić“ i JKP GSP „Beograd“.

Tramvaj tipa Divag, garažni broj 609, ubuduće će biti mesto kulturnih dešavanja, kao i mesto gde će se najavljivati svi značajni događaji prestonice: BITEF (od 17. do 24. septembra); Radost Evrope (od 1. do 5. oktobra); BEMUS (od 25. do 31. oktobra); Sajam knjiga (od 25. oktobra do 1. novembra); Beogradski džez festival (od 27. oktobra do 2. novembra); doček Nove godine i Ulica otvorenog srca (decembar).

tramvaj4

Tramvaj koji nam je 2002. godine poklonila Vlada Švajcarske, odnosno grad Bazel, bio je na kraju svog radnog veka, a onda su ga vredne i vešte ruke gsp-ovih majstora preuredile i napravile nesvakidašnji prostor za održavanje razlitičitih promocija, pozorišnih predstava, koncerata, književnih večeri, izložbi, projekcija filmova…

Na taj način promovisaće se i približiti građanima rad gradskih institucija kulture, festivali, manifestacije, samostalne umetničke grupe, mladi umetnici i studenti umetnosti, ali i programske aktivnosti gradskih opština koje unapređuju kulturu našeg grada.

Pored navedenog, nova svojevrsna turistička atrakcija Beograda imaće i komercijalni karakter, odnosno, pod utvrđenim finansijskim uslovima tramvaj će u reklamne svrhe moći da koriste poznati svetski brendovi, uspešne kompanije, kao i marketinške agencije. Za to su obezbeđeni svi neophodni tehnički uslovi (enterijer prilagođen svim vrstama promocija, ozvučenje…).

Gradsko saobraćajno preduzeće kroz ovakve projekte neprestano razvija interaktivan odnos sa korisnicima usluga, odnosno, konkretnim akcijama potvrđuje svoje opredeljenje društveno – odgovorne kompanije.

Izvor: srbijadanas.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: