Dobrodošli u Le Studio, mesto organskog pozorišta!

Da li ste znali da pozorište mora biti dostupno svima? Da li ste znali da u Beogradu postoji pozorišna oaza u kojoj se brišu granice između publike i glumaca? Da li ste znali da u Beogradu postoji teatar smešten u kući, u kojem nakon svake predstave možete razgovarati sa glumcima i slušati dobru muziku? Da li ste znali da u Beogradu postoji pozorište čiji deo možete biti i vi?

Dobrodošli u Le Studio, mesto u kom živi pozorište.

U ulici Venizelosova 42, u Beogradu, nalazi se teatar Le Studio, gde se svakog petka i subote od 20 časova održavaju predstave. Ako dođete u 20:06, vrata će biti zaključana. Morate stići na vreme, jer ste i vi učesnik u pozorišnoj magiji i jer se jedino u intimnoj atmosferi može podeliti umetnička tajna koja ljude i društvo čini boljim. Tako se u Le Studiju igraju predstave – u prijateljskom ambijentu, gde se iskustvo posle aplauza nastavlja uz dobru muziku i razgovor sa umetničkim timom. U Le Studiju umetnici imaju potpunu slobodu da istražuju i stvaraju kako žele, da budu to što jesu, a njihova publika ima isto to pravo – da bude deo pozorišta u kojem ne postoje granice. Možete biti šta god poželite. I koju god poziciju da izaberete, ona vas čini delom predstave, direktnim učesnikom. Uz Le Studio je to moguće.

raspareni par

Teatar Le Studio, skriveno kamerno pozorište Beograda, sa stalnim repertoarom, pre tri godine otvorio je francuski reditelj Žan-Batist Demarinji sa scenografkinjom Sanjom Maljković. Oni su vremenom okupili tim mladih pozorišnih profesionalaca oko ideje da zajedno rade na razvijanju drugačijeg, nezavisnog, profesionalnog pozorišta, umetnički zahtevnog, a u isto vreme otvorenog ka širokoj publici. Le Studio je ušuškano pozorište koje svojim izgledom i atmosferom više podseća na dnevnu sobu ili lokalni bar, nego na pozorišta na koja smo navikli. Poenta je da se osećate dobro. Da je ovo pozorište tu zbog vas. Tim pozorišta dočekaće vas sa osmehom, smestićete se u udobne kauče i uživati u direktnom, iskrenom i emotivom pozorišnom činu koji se nakon izvođenja nastavlja u opuštenom razgovoru uz dobru muziku. Opuštena, prijateljska atmosfera o kojoj se brine ceo tim teatra, umetnički karakter ovog mesta, kvalitet i sadržaj predstava, učiniće da poštovanje, strast i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, zbog čega ovo mesto postoji – osvoji i vas.

U petak, 23. oktobra, u 20h, na repertoaru Le Studija je predstava TRANSSIBIRSKA PROZA, rađena po poemi Bleza Sandrara.

U doba futurizma, 1913. godine, Blez Sandrar piše poemu koja će predstavljati pravu revoluciju u savremenoj književnosti. Odu modernom svetu, brzom životu, mašinama. Poemu koja do tada nikad nije napisana i koju niko nikada više neće napisati. Sledeće godine izbija rat. Mašine melju ljude. Blez Sandrar u njemu gubi desnu ruku, ruku kojom piše.

U multimedijalnoj predstavi u kojoj se pozorište ukršta s pesmom, muzikom, kabareom, videom, pozorištem senki i lutkarskim pozorištem, teaar Le Studio prikazuje šarolik svet ove poeme. Različiti pozorišni postupci istovremeno podstiču kako jedinstvo tako i heterogenost poeme. Putem mnoštva izražajnih sredstava koja se u predstavi koriste, ostvaruju se pozorišne, vizuelne, koreografske, muzičke harmonije poeme.

Dan posle, u subotu, 24. oktobra, u 20h, na repertoaru je komedija RASPARENI PAR – priča o pravom muškom prijateljstvu. Ovaj komad nas kroz priču o muškim prijateljstvima, kroz jednostavan, ljudski i svima razumljiv humor, podseća da cenimo ono što imamo. Raspareni par izaziva urnebesni smeh u publici upravo zato što pogađa u srž naših šala, navika i karakteristika najdubljih prijateljskih odnosa koja opstaju uprkos svim nedaćama.

2 (1)

Molimo Vas da nam se obratite za sve dodatne informacije.

Više o repertoaru možete naći na www.lestudio.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: