Konkurs za biznis ideje

Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje, u okviru projekta „Biznis mladih Srbije – Na početku je važna podrška”, raspisao je konkurs za biznis ideje namenjen mladima iz Novog Sada.

Prijavni formular može se preuzeti na sajtu www.biznismladihsrbije.org.

Popunjenu prijavu potrebno je dostaviti mejlom na adresu bmsnovisad@yahoo.com, sa naznakom: Prijava biznis ideje.

Prijave su otvorene do 12. novembra.

Pravo učešća imaju mladi do 35 godina sa prebivalištem u Novom Sadu. Prednost prilikom selekcije imaće osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i mladi uzrasta do 30 godina, navodi se u pozivu.

Kandidati i kandidatkinje čije biznis ideje budu izabrane za učešće u projektu, dobiće priliku da učestvuju u programu učenja na daljinu na onlajn platformi “Biznis mladih Srbije”, kao i na petodnevnom treningu “Na početku je važna podrška”, koji je usmeren na razradu biznis ideja i podršku u razvoju biznis planova.

Komisija će primarno ocenjivati biznis ideje i motivaciju kandidata i kandidatkinja da se uključe u program i pokrenu sopstveni biznis, kao i veštine i iskustvo. Selekcija će biti obavljena do 16. novembra, a odabrani kandidati biće obavešteni elektronskim putem.

Učesnici i učesnice će prvo proći onlajn obuku na platformi programa Biznis mladih Srbije, kako bi preispitali i usavršili svoje biznis ideje. Onlajn obuka će se sprovoditi od 16. do 24. novembra.

Nakon toga sledi petodnevni trening „Na početku je važna podrška” u Novom Sadu, od 25. do 29. novembra. Svi koji uspešno završe ovaj trening naučiće kako se osniva i vodi preduzeće i pretočiće svoje biznis ideje u biznis planove.

Dodatne informacije mogu se dobiti od koordinatora projekta putem telefona 063 533 467 ili mejla bmsnovisad@yahoo.com.

Program Biznis mladih Srbije u Novom Sadu sprovodi Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje u partnerstvu sa Razvojnim fondom za mlade i Smart kolektivom, a uz finansijsku podršku Grada Novog Sada.

Biznis mladih Srbije je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih koji ima za cilj da putem razvoja preduzetništva pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. Pokrenut je kao partnerska inicijativa Smart kolektiva i Erste Banke.

 

izvor: http://www.rtv.rs/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: