Počela nadogradnja Windows 10

Kompanija Microsoft počela je nadogradnju operativnog sistema Windows 10 na sve mašine na kojima su već instalirani operativni sistemi Windows 7 i Windows 8.

Neki od korisnika koji su se prijavili za nadogradnju operativnog sistema Windows 10 već su primetili da su se na C: particiji u njihovom kompjuteru (C:$windows.~BT) pojavili celokupni fajlovi za instaliranje novog sistema.

Microsoft će za manje od 24 sata otključati fajlove i aktivirati instaliranje, koje će se odvijati po određenom redosledu i u nekoliko etapa.

Windows 10 će se prvo pojaviti na desktop i tablet računarima, ali je takođe prilagođen i smartfonima i konzolama za igranje igara.

Novi internet pretraživač, nazvan Microsoft Edge, zameniće dosadašnji Internet Explorer, a novi system uključivaće i desktop verziju Cortana-e, inteligentnog ličnog onlajn asistenta koji predstavlja Microsoft-ov odgovor na Google Now i Apple-ovu Siri.

Uprko svim novitetima, kompanija ističe da će Windows 10 biti najsličniji 6 godina starom operativnom sistemu Windows 7 s obzirom na to da Windows 8 nije ispunio postavljena očekivanja.

Iz Microsofta navode da je naziv Windows 9 namerno preskočen, kako bi se napravila još veća distanca između dva najnovija izdanja operativnih sistema.

Izvor: b92

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: