Microsoft: srednji prst kao smajli

Microsoft je “skinuo” dosta emotikona koji se već koriste u iOS sistemu poput razočaranog izraza, pobedničkog i umornog lica, ali sada su otišli korak dalje.

Svi koji četuju ili šalju poruke preko interneta ili SMS-ovima znaju da su smajlići često neizbežni pa i poželjni. Osnažuju poruke i donose dodatnu dimenziju emocija i zabave.

Nedavno je Facebook omogućio stikere i u komentarima na objavama. Smajlija, emotikona ili stikera ima u mnogim varijantama, od osnovnih do vrlo grafičkih i vizualno bogatih, a mnoge društvene mreže ih stalno proširuju.

Međutim, ipak je korak dalje otišao Microsoft dodavši u svoj novi operativni sistem Windows 10 jedan emotikon koji se još niko od velikih tehno kompanija u zapadnom svetu nije usudio da napravi- srednji prst!

Apple i Google još ne podržavaju taj provokativni grafizam.

Microsoft je “skinuo” dosta emotikona koji se već koriste u iOS sistemu poput opuštenog i razočaranog izraza, pobedničkog i umornog lica. Svi su oni sada još vernije dizajnirani, a fanovi naučne fantastike su dobili i vulkanski pozdrav u čast preminulog Leonarda Nimoja koji je glumio Spocka.

Izvor: b92

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: